Toate imobilele vor fi evaluate şi reevaluate în scopul impozitării

shadow
Joi, 19.11.2020 09:34   1047
Guvernul a aprobat două Regulamente, care vor reglementa procesul de evaluare și reevaluare a bunurilor imobile în scopuri fiscale și va asigura finalizarea implementării noului sistem de evaluare a bunurilor imobile în scopul impozitării.

E vorba de Regulamentele cu privire la evaluarea și reevaluarea bunurilor imobile în scopul impozitării.

Echitatea fiscală a sistemului de impozitare

Implementarea acestora în următorii 2-3 ani va permite acumularea unor venituri suplimentare la bugetul public din taxele pe imobile. Or unele imobile ce valorează şi un milion de dolari au valoarea cadastrală de zeci de ori mai mică.

Potrivit Secretarului de stat al Ministerului Finanțelor, Tatiana Ivanicichina, aceste documente au drept scop reglementarea procesului de evaluare și reevaluare a bunurilor imobile în scopuri fiscale și va asigura finalizarea implementării noului sistem de evaluare a bunurilor imobile în scopul impozitării, corespunderea valorii bunurilor imobiliare cu valoarea de piață a acestora, ceea ce va crește echitatea fiscală a sistemului de impozitare și consolidarea impozitului pe bunurile imobiliare, respectiv a veniturilor fiscale ale bugetelor publice locale.

Astfel documentele prevăd că vor fi evaluate toate imobillele din Republica Moldova, care vor fi ulterior clasificate pe tipuri și subtipuri: bunuri imobile cu destinaţie locativă; bunuri imobile cu destinaţie comercială şi industrială; bunuri imobile cu destinaţie agricolă; bunuri imobile cu destinaţie specială, inclusiv bunuri imobile ale sectorului energetic, ale gospodăriei comunale, ale transporturilor şi ale telecomunicaţiilor; și alte bunuri imobile ce constituie obiecte ale evaluării.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Agricultura și vinificația   Construcții și imobiliare   Piața funciară  

Advertisement

Oportunitati