Guvernul SUA a capturat criptovalută în valoare de 1 miliard de dolari

shadow
Sâmbătă, 21.11.2020 06:02   977
Departamentul de Trezorerie al Guvernului SUA a anunțat că a reușit să identifice locația unei pungi cu criptovalută bitcoin, conectate la piața ilegală de comerț cu droguri Silk Road din Darknet, și să preia controlul asupra a 69 369 de monede virtuale, în valoare totală de 1 miliard de dolari.

Criptovaluta capturată reprezintă plățile făcute de cumpărătorii de droguri și alte mărfuri interzise, care au dorit să achite cu bani digitali pentru a rămâne anonimi.

Silk Road a fost dezactivată de către Biroul Federal de Investigații în aprilie 2013, iar fondatorul acesteia, Ross Ulbricht, a fost arestat și condamnat în anul 2015 la două termene pe viață, comunică CNBC

Federalii însă au găsit atunci o cantitate neînsemnată de monede, restul fiind furate de un hacker misterios, care a deturnat adresa pentru tranzacții.

Advertisement

Hackerul a fost recent identificat, iar controlul asupra adresei respective a fost preluat de IRS (serviciul fiscal american), cu ajutorul unei companii specializate în dezvoltarea instrumentelor de urmărire a criptovalutelor. 

Potrivit autorităților, de-a lungul existenței sale Silk Road a intermediat mai mult de 13 000 de listări și a deservit cel puțin 100 000 de cumpărători, generând tranzacții de peste 9.5 milioane de bitcoini. 

Sursa citată mai notează că înainte de a licita monedele virtuale și a transfera banii în buget IRS, FBI și DJ vor trebui să demonstreze natura ilicită a plăților efectuate cu bitcoin-urile confiscate. 

În prezent un bitcoin costă peste 15.000 de dolari, acesta fiind cel mai mare preț înregistrat pentru o unitate de criptovalută din ianuarie 2018.Oportunitati