Sechestru pe conturile uneia dintre cele mai importante companii IT din Moldova

shadow
Miercuri, 18.11.2020 11:03   634
Curtea de Apel Chișinău a admis contestația Procuraturii Anticorupție, anulând hotărârea primei instanțe prin care fusese ridicat sechestrul de pe conturile bancare ale SRL BASS Systems (în prezent – S&T IT Services), în care se dețin mijloace financiare în sumă de peste 50 milioane de lei. Compania este controlată de grupul austriac S&T AG, listat la bursa din Frankfurt, Germania.

Potrivit Procuraturii, în cadrul urmăririi penale, începută în octombrie 2019 pe faptul spălării de bani, a fost aplicat sechestru pe bunurile SRL BASS Systems și anume: 100% din capitalul statutar al întreprinderii și mijloace financiare deținute in conturi în suma de peste 50 milioane de lei.

Sechestru pentru o eventuală confiscare

"Sechestrul a fost aplicat în scopul unei eventuale confiscări speciale a bunurilor rezultate din infracțiunea de spălare de bani investigată.

Ulterior, la cererea administratorului SRL BASS Systems a fost ridicat sechestrul de pe capitalul statutar și de pe unele conturi operaționale pentru a debloca activitatea întreprinderii și, respectiv, pentru a permite finalizarea unei tranzacții de vânzare-cumpărare a acțiunilor de către un investitor austriac, conform înțelegerilor precontractului anterioare începerii urmăririi penale", potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Tehnologii informaționale   Corupția  

Advertisement

Oportunitati