Lupta pentru controlul Moldasig continuă: CNPF a aplicat noi interdicţii

shadow
Miercuri, 18.11.2020 09:07   755
În cadrul ședinței ordinare publice din 17 noiembrie 2020, Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a luat noi măsuri în dosarul companiei de asigurări Moldasig.

UPDATE 12.00 Potrivit unui comunicat al CNPF, autoritatea de supraveghere nebancară s-a autosesizat și a luat notă de circumstanțele exercițiului de aplicare de către companiile Confidențial-Audit SRL și Altimeea SRL a administrării provizorii a Moldasig.

Noi interdicţii la efectuarea tranzacţiilor

Totodată, "pentru a nu perturba buna gestiune operațional-financiară și investițională, asigurând astfel condiții optime de conservare a activelor Societății”, Comisia a operat completări la Ordonanța nr.53/6 din 10.11.2020 (nepublicată de CNPF, nici pe site şi nici în Monitorul Oficial n.r.), potrivit cărora se interzice, fără acordul prealabil al Comisiei Naționale a Pieţei Financiare, "efectuarea tranzacțiilor cu activele asigurătorului și activele emitenților... în care „MOLDASIG” SA deține acțiuni și care participă la acoperirea rezervelor tehnice și calculul ratei de solvabilitate”.

Aceste măsuri sunt luate după ce, pe 6 noiembrie, Judecătoria Chișinău a emis o încheiere prin care a fost suspendată executarea mai multor decizii ale CNPF, prin care anterior au fost anulate acțiunile deținute de companii afiliate lui Veaceslav Platon.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Litigii comerciale   Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati