Vor fi închise universități și școli: Guvernul va raționaliza cheltuielile în domeniul educației

shadow
Joi, 29.10.2020 05:20   2663
Guvernul va implementa un plan de raționalizare a cheltuielilor în domeniul învățământului, potrivit Cadrului bugetar pe termen mediu 2021-2023 (CBTM), document ce a fost adoptat de Guvernul Chicu în ședința din 28 octombrie.

Potrivit Ministerului Finanțelor, propunerile ce țin de reforma învățământului presupun implementarea treptată a măsurilor de raționalizare a cheltuielilor pentru început în învățământul superior și în învățământul profesional tehnic.

Mai puține universități și școli profesionale

Astfel, planul prevede raționalizarea numărului de instituții publice de învățământ superior către anul 2022 cu economii identificate de circa 15%, care urmează a fi îndreptate către calitatea programelor de studii superioare și infrastructură.

În prima etapă se propune fuziunea prin absorbție a două instituții publice de învățământ superior, de către o universitate cu prestigiu național și internațional.
Acest proces nu va închide programe de studii, ci va asigura ca banii să fie utilizați eficient pentru creșterea calității educației, dar nu pentru anumite procese administrative.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele





Teme: Piața muncii   Gestionarea banilor publici  

Advertisement

Oportunitati