Încă o firmă de asigurări merge spre faliment. CNPF a decis să îi retragă licența

shadow
Miercuri, 28.10.2020 05:25   1692
Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a decis suspendarea pentru un termen de trei luni a licenței companiei de asigurări Moldova-Astrovaz SA.

Totodată, CNPF a decis depunerea în instanță a cererii introductive privind intentarea față de Moldova-Astrovaz SA a procedurii de insolvabilitate.

S-a decis interzicerea încheierii unor noi contracte de asigurare 

De asemenea, autoritatea de supraveghere a dispus administrației entității ”...suplinirea Contului de garantare RCA potrivit cerințelor prevăzute de actele normative, inclusiv cu suma mijloacelor bănești aprobată spre utilizare în baza Hotărârii CNPF nr.23/4 din 27.05.2020; interzicerea încheierii unor noi contracte de asigurare (reasigurare) și a prelungirii contractelor în vigoare; onorarea obligațiilor asumate prin asigurarea protecției intereselor persoanelor asigurate prin contractele de asigurare (reasigurare) încheiate anterior suspendării licenței...”.

În plus, CNPF nu a acceptat candidatura lui Alexandru Braila, propusă la funcția de director executiv al Moldova-Astrovaz, "din cauza necorespunderii criteriilor stabilite prin actele normative ale autorității de supraveghere".

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Litigii comerciale   Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati