Nici-un leu subvenţie pentru sisteme de irigare şi agricultură ecologică

shadow
Luni, 26.10.2020 12:52   349
Au mai rămas doar câteva zile, în care producătorii agricoli mai pot depune cereri de obținere a subvențiilor postinvestiționale oferite din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR), dar la unele măsuri şi submăsuri au fost depuse doar 1-2 cereri.

Astfel, campania de depunere a cererilor de obținere a subvențiilor postinvestiționale oferite din acest Fond se va încheia pe 31 octombrie, cu excepția submăsurilor 2.3 privind stimularea producătorilor agricoli pentru compensarea cheltuielilor de irigare, terminul limită de depunere fiind 15 noiembrie.

La fel şi pentru submăsura 1.7A privind stimularea mecanismului de asigurare a riscurilor în agricultură, data limită de recepționare a dosarelor fiind 15 decembrie.

Cereri de subvenţii în valoare de 872 milioane lei

Datele Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) relevă până la finele săptămânii trecute au fost depuse 5.041 de cereri de subvenţii, în valoarea de circa 872 milioane lei.

Citiţi şi:

VIDEO - AIPA cere înapoi subsidiile de la fermierii care au avut încredere în certificatele oficiale

Cele mai multe au fost pentru SubMăsura 1.3 (Stimularea investiţiilor pentru procurarea tehnicii şi utilajului agricol convenţional) - 1.564 de cereri în valoare de 177,5 milioane lei.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Agricultura și vinificația   Gestionarea banilor publici  

Advertisement

Oportunitati