O altă companie de asigurări în derivă. CNPF amenință cu suspendarea licenței Moldova-Astrovaz

shadow
Miercuri, 14.10.2020 07:36   562
Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) amenință compania de asigurări Modlova-Astrovaz SA cu introducerea administrării speciale și/sau suspendarea licenței. Aceasta pentru că administrația companiei ar ignora cererile CNPF.

Potrivit unui comunicat al autorității de reglementare pe piața asigurărilor, aceasta a atestat „nereguli și practici contrare cerințelor de guvernanță corporativă” în gestiunea Moldova-Astrovaz și a dispus administrației entității ”...asigurarea unui sistem de guvernanță eficace prin administrare corectă și prudentă a activității sale”.

Amenințare cu administrarea specială și/sau suspendarea licenței

Totodată, CNPF cere persoanelor cu funcții de răspundere ale asiguratorului să se conformeze „cerințelor cadrului normativ aferent domeniului...”.

În consecință, CNPF a avertizat organul de conducere al societății ”că în cazul ignorării prescripțiilor... vor fi aplicate măsurile corespunzătoare, potrivit legislației, inclusiv administrarea specială și/sau suspendarea licenței”. 

Administrația companiei nu a comentat deocamdată decizia CNPF.

Nu este prima dată când CNPF încearcă să impună conducerea companiei de asigurări Moldova-Astrovaz să respecte legislația.

Doi ani în urmă CNPF a sancționat cu amendă compania, și a obligat administrația ei să "respecte necondiționat prevederile cadrului legal, precum și să nu admită iregularitățile atestate aferente supracheltuielilor de achiziție".

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Litigii comerciale   Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati