Nici contractul de concesionare a reţelei de gări auto nu va fi rezoluționat

shadow
Marţi, 13.10.2020 06:15   356
Agenția Proprietății Publice (APP) susține că firma Gările Auto Moderne SRL, ce a concesionat la finele anului 2018, rețeaua de gări auto din țară, a executat în mare parte lucrările și investițiile preconizate pentru anul 2019 şi, respectiv, nu sunt "temeiuri justificative pentru inițierea unei proceduri de rezoluțiune a contractului".

Declaraţia APP vine după ce transportatorii ce fac parte din Asociația Patronală a Transportatorilor Auto au protestat şi au cerut rezilierea contractului de concesionare a gărilor și stațiilor auto din țară și întoarcerea bunurilor în proprietatea statului. 

Totodată, Asociaţia susţine că în cazul în care contractul de cesionare nu va fi reziliat, statul ar putea rămâne fără bunuri. 

APP: Compania îşi onorează angajamentele

"În calitate de partener public, Agenția Proprietății Publice supraveghează executarea prevederilor contractuale prin intermediul Comisiei de monitorizare. Astfel, pentru perioada 2019, SRL „Gările Auto Moderne” a executat în mare parte lucrările și investițiile preconizate pentru anul respectiv, din care considerente, Comisia de monitorizare nu a identificat temeiuri justificative pentru inițierea unei proceduri de rezoluțiune a contractului menționat supra.", potrivit APP.

De asemenea, la începutul anului 2021, Comisia de monitorizare urmează se examineze modul și nivelul de executare de către Gările Auto Moderne a planului investițional pentru anul 2020 și, în cazul în care va fi stabili că partenerul privat nu-și onorează obligațiile contractuale, Agenția promite că va întreprinde acțiunile prevăzute de legislație și de contractul de parteneriat public-privat.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Litigii comerciale   Infracțiuni economice   Transport și turism  

Advertisement

Oportunitati