Retrospectiva economică Mold-Street.com pentru perioada 4 – 10 octombrie 2020

shadow
Duminică, 11.10.2020 06:29   360
• [VIDEO] Privatizarea, soluția de salvare a bugetului pe timp de criză. • Ucraina susține că a rămas doar o singură barieră în calea megaproiectului energetic de pe Nistru. • [VIDEO] Mihai Șeremet: cele mai mari constrângeri reprezintă stereotipurile. • Președintele Moldindconbank despre transformări, imaginea băncii și creditare

În cadrul primei runde de privatizare din acest an, statul a vândut bunuri de doar 11,4 milioane de lei, mai puțin de un procent din valoarea de 1,7 miliarde de lei a activelor scoase la mezat. [VIDEO] Privatizarea, soluția de salvare a bugetului pe timp de criză.

***

Ucraina planifică să dea în exploatare și a patra unitate de producere a energiei electrice de la Complexul hidroenergetic de la Dnestrovsk. Ucraina susține că a rămas doar o singură barieră în calea megaproiectului energetic de pe Nistru.

***

Liberalizarea pieței energetice în Republica Moldova a deschis calea unor companii, care au provocat monopolul statului și au creat un mediu concurențial în acest domeniu. [VIDEO] Mihai Șeremet: cele mai mari constrângeri reprezintă stereotipurile.

***

Nikolay Borissov a vorbit într-un interviu pentru Mold-Street.com despre transformările ce au loc la instituția financiară.

Advertisement

Președintele Moldindconbank despre transformări, imaginea băncii și creditare.

***

Corporația ucraineană Energoatom a început în premieră să exporte și pe piața Republicii Moldova energie electrică produsă la centralele nucleare din Ucraina. Ucraina revine pe piața energetică din Moldova: va exporta energie cu 26% mai ieftină.

***

Centrala Termoelectrică Moldovenească, controlată de Inter RAO UES, are un nou director general, care a muncit anterior pentru doi oligarhi ruși. Politician rus, nou manager la Centrala de la Cuciurgan.

***

Autoritățile nu au în plan să revizuiască taxa achitată de operatorii de telefonie mobilă în Fondul Republican de susținere a populației, care este utilizată în alte scopuri. Guvernul nu renunță la „taxa pe lux” achitată de majoritatea locuitorilor din Moldova.

***

Oficial cota de piață a operatorului de telefonie mobilă Unite este în creștere. Antirecord: mai mult de jumătate din utilizatorii de telefonie mobilă ai Unite sunt inactivi.

***

Grupul Best Western International nu mai este prezentă pe piața Republicii Moldova. Una dintre cele mai mari rețele hoteliere s-a retras din Republica Moldova.

***

Guvernul planifică diminuarea operațiunilor cash și stimularea tranzacțiilor fără numerar. Moldovenii nu vor putea să facă plăți în numerar mai mari de 100.000 lei per tranzacție.

***
Teme:

Oportunitati