Guvernul nu renunță la „taxa pe lux” achitată de majoritatea locuitorilor din Moldova

shadow
Sâmbătă, 10.10.2020 11:51   1052
Autoritățile nu au în plan nici în 2021 să revizuiască taxa achitată de operatorii de telefonie mobilă în Fondul Republican de susținere a populației. Asta chiar dacă banii se utilizează în alte scopuri.

Potrivit operatorilor de telefonie mobilă, această taxă nu mai este relevantă. Or, impozitul a fost instituit în anul 2000 și se percepea ca o taxă pentru servicii de lux.

Taxa pe lux

Astăzi, însă, telefonia mobilă nu mai reprezintă un lux, pentru că de acest serviciu beneficiază practic toată populația țării: atât cei săraci, cât și cei bogați. Agenții economici din domeniu solicită deja de câțiva ani anularea acestei taxe, iar autoritățile au promis de mai multe ori reducerea sau chiar abolirea acesteia. 

În măsurile de politică fiscală și vamală pentru anul 2021, propuse spre consultare publică de către Ministerul Finanțelor nu există însă nici o mențiune în referitor la această taxă, care permite acumularea în bugetul de stat a unor venituri anuale de circa 80 milioane de lei.

În acest an atât companiile, cât și organizații precum Amcham sau EBA au solicitat de câteva ori Guvernului revizuirea acestei taxe.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Prețuri și inflația   Tehnologii informaționale   Comunicațiile  

Advertisement

Oportunitati