Ucraina susține că a rămas doar o singură barieră în calea megaproiectului energetic de pe Nistru

shadow
Joi, 08.10.2020 09:40   2919
Ucraina planifică ca până la finele acestui an să dea în exploatare și a patra unitate de producere a energiei electrice de la Complexul hidroenergetic de la Dnestrovsk, potrivit unui comunicat al președinției statului vecin.

În timpul unei călătorii de lucru în regiunea Cernăuți, președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a inspectat atât cele trei unități hidraulice în funcțiune, cât și zona de asamblare, unde se construiește cea de-a doua etapă a centralei, în special fiind vorba de a patra unitate hidraulică a hidrocentralei.

Principala problemă nerezolvată

Finalizarea construcției celei de-a 4-a unități hidroelectrice a celei de-a doua etape a Centralei de acumulare de la Dnestrovsk este programată pentru trimestrul IV al anului 2020. Aceasta va avea o capacitate de generare de 421 MW în regim pompă și de 324 MW în modul generator.

Şeful companiei Ukrhydroenergo Igor Sirota spune că exploatarea industrială a unității va putea începe în primul trimestru al anului 2021, dar a precizat că ar exista anumite probleme în relația cu Republica Moldova.

Potrivit acestuia, principala problema nerezolvată este cea a ridicării și întăririi malurilor Nistrului pe partea moldovenească.

"Pentru a face acest lucru, trebuie să purtăm discuții cu Moldova la nivel interstatal. Partea de mediu este convenită. Nu există întrebări. Există mai mult o latură politică. Ei vor ca această chestiune să fie examinată în complex", a spus șeful Ukrhydroenergo Igor Sirota. Președintele Ucrainei a promis că va studia această problemă.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Energetica și industria   Litigii comerciale   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati