Grupul Trans-Oil din Moldova negociază preluarea celei mai moderne fabrici de ulei din Serbia

shadow
Marţi, 06.10.2020 07:48   1112
Grupul agroindustrial moldovenesc Trans-Oil (controlat de milionarul Vaja Jhashi) intenționează să cumpere fabrica de ulei comestibil a grupului sârb Victoria Group, cu sediul în orașul Sid din Serbia, pentru 100 de milioane de euro.

Potrivit portalului Agrosmart, negocierile au durat câteva luni. Deocamdată, nici una din părți nu a confirmat sau infirmat negocierile.

Trans-Oil va intra în posesia celei mai moderne fabrici de ulei din Balcani

Dacă tranzacția va reuși, Trans-Oil va intra în posesia celei mai moderne fabrici de ulei din Balcani, care procesează anual aproape 220.000 de tone de floarea-soarelui și peste 85.000 de tone de soia. Producția de ulei „primordial” depășește 70 de milioane de litri pe an. Fabrica de îmbuteliere de ultimă generație are o capacitate de 14.000 de sticle pe oră.

Victoria Group este una dintre cele mai importante companii agroindustriale din Serbia și unul dintre cei mai mari producători, exportatori și investitori atât din Serbia, cât și din regiune. În iunie, conglomeratul sârb diversificat MK Group a finalizat achiziția unui pachet de 67% din Victoria Group.

Potrivit Agrosmart, cota majoritară a Victoria Group, care include și Victoria Oil, aparține grupului MK al milionarului sârb Miodrag Kostić.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Agricultura și vinificația  

Advertisement

Oportunitati