Politician rus, ce a muncit pentru doi oligarhi ruși, este noul manager la Centrala de la Cuciurgan

shadow
Marţi, 06.10.2020 05:35   1533
Centrala Termoelectrică Moldovenească (de la Cuciurgan), controlată de grupul rus Inter RAO UES, are un nou director general, politician din Rusia, ce a muncit anterior pentru doi oligarhi ruși.

Este Valentin Trubceanin, 48 de ani, deputat în Adunarea legislativă a regiunii Ulyanovsk din partea Partidului "Rusia Unită", potrivit unui comunicat de presă al Centralei de la Cuciurgan.

Ofițer și manager

Trubceanin, fost ofițer din armata rusă, a absolvit Școala Superioară de Inginerie Militară și Tehnică (Cherepovets) și apoi a făcut studii de management la Universitatea Politehnică de Stat (Sankt Petersburg) și deține și un MBA obținut la Northumbria University (Marea Britanie).

Din 1998 și până în 2010 a muncit în diverse funcții, inclusiv energetician-șef la gigantul siderurgic Severstal din Rusia, controlat de miliardarul rus Aleksei Mordashov.

Din 2011 și până în 2018, conduce filiala din Ulyanovsk a companiei Volzhskaya TGK - cea mai mare întreprindere privată din industria energiei electrice și termice din Rusia.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Energetica și industria   Proprietari și manageri  

Advertisement

Oportunitati