Turcii ce au construit Arena Chişinău au beneficiat de scutiri de TVA și taxe vamale de 65 milioane

shadow
Duminică, 27.09.2020 08:07   2955
Compania SAM Investment Company SRL (deținută de turcii de la Summa), partener privat în cadrul proiectului de construcție a complexului multifuncțional Arena Chișinău, a beneficiat în anii 2018-2019 de importante scutiri de TVA și taxe vamale.

Potrivit Curții de Conturi, doar în 2019 SAM Investment Company SRL, în baza a 263 de declarații vamale, a importat mărfuri în valoare de 251,2 milioane de lei.

Au beneficiat de scutiri, dar au uitat să prezinte documentele

"Astfel, potrivit datelor statistice ale Serviciului Vamal, din tranzacțiile de import efectuate contribuabilul a beneficiat de scutiri în sumă de 65,0 milioane lei (din care în anul 2018 – 966.400 lei)", se arată într-un raport de audit al Curţii de Conturi.

Şi Loteria Națională a Moldovei SA (fondată de Guvern), care deține monopolul în domeniul jocurilor de noroc cu câștiguri în numerar, inclusiv partenerii Novo Investiment MLD SRL și NGM Company SRL, cu care în anul 2018 au fost încheiate contracte de parteneriat public-privat, au beneficiat în anul 2019 de scutiri la taxe vamale și fiscale în sumă de 29,2 milioane lei.

Curtea de Conturi susţine că probele de audit denotă că beneficiarii de scutirile acordate la importul de mărfuri și servicii în cadrul proiectelor de parteneriat public-privat nu au prezentat Serviciului Vamal documente, care să confirme că mărfurile importate au fost utilizate conform destinaţiei.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Comerț extern și datoriile  

Advertisement

Oportunitati