Retrospectiva economică Mold-Street.com pentru perioada 20 – 26 septembrie 2020

shadow
Duminică, 27.09.2020 06:00   241
• Primăria revine la proiectul supranumit „cireașa de pe tortul” schemelor liberale din Chişinău. • Moştenire de la o întreprindere de stat: carne şi peste alterat, păstrat tocmai din anul 2011. • Companie controlată de consilier socialist din Chişinău va livra 52 de autospeciale Inspectoratelor de Poliție. • Dosarele FinCEN: ce bănci din Moldova apar într-un scandal internațional.

Primăria municipiului Chișinău îndeamnă mediul de afaceri să participe la parteneriate publice-private. Primăria revine la proiectul supranumit „cireașa de pe tortul” schemelor liberale din Chişinău.

***

Companie controlată de consilier socialist din Chişinău va livra 52 de autospeciale Inspectoratelor de Poliție.

***

Curtea de Conturi a depistat că în antrepozitele vamale se păstrează cantități mari de mărfuri abandonate de agenții economici. Moştenire de la o întreprindere de stat: carne şi peste alterat, păstrat tocmai din anul 2011.

***

Documente ajunse în presă dezvăluie faptul că unele dintre cele mai mari bănci din lume au permis infractorilor să spele bani la nivel internațional. Dosarele FinCEN: ce bănci din Moldova apar într-un scandal internațional.

Advertisement

***

O companie din Turcia se confruntă cu dificultăți la realizarea lucrărilor de construcție și reabilitare a drumurilor din Moldova. Probleme de aprovizionare cu materiale de construcție la unele șantiere de reabilitare a drumurilor.

Programul „Drumuri Bune pentru Moldova 2020” prevede lucrări de reparație periodică și întreținere în 33 de raioane și 2 municipii. La ce etapă se află Programul „Drumuri Bune pentru Moldova 2020”.

***

Cu o întârziere de câțiva ani, a fost lansat un nou proiect pentru dezvoltarea companiilor din Republica Moldova, care este parte a unui acord de finanțare de circa 62 milioane de euro. Un nou proiect de asistență a Uniunii Europene pentru Republica Moldova.

***

Avia Invest SRL a fost sancționată de Consiliul Concurenței cu o amendă, aplicată pentru abuz de poziție dominantă. Concesionara aeroportului nu scapă de probleme: a fost obligată să achite o amendă de 31,6 milioane.

***

Cel mai important furnizor de energie electrică de alternativă, Furnizare Energie SRL, încearcă să mobilizeze companiile locale ca să vină cu donaţii pentru susţinerea Filarmonicii Naţionale “Serghei Lunchevici”. Furnizare Energie SRL, alături de artiştii Filarmonicii Naţionale.

***

Radacini Wines SRL a fost desemnată drept cea mai bună vinărie din Republica Moldova a anului 2020. Proprietarul este un cunoscut om de afaceri, ce deţine şi cea mai mare reţea de magazine din Moldova. Cea mai bună vinărie din Republica Moldova a anului 2020.

***
Teme:

Oportunitati