De ce tarifele la gaze nu vor fi ajustate până pe 1 octombrie

shadow
Marţi, 22.09.2020 08:45   526
Săptămâna trecută întreprinderea moldo-rusă Moldovagaz a anunţat că a trimis Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) solicitarea privind revizuirea tarifelor și prețurilor reglementate la gazele naturale, începând cu 1 octombrie 2020.

"Conform calculelor efectuate în baza Metodologiei existente, tariful mediu final pentru gazele naturale furnizate va constitui 4.083 lei pentru o mie de metri cubi, sau cu 7,6% mai puțin în comparație cu tariful mediu actual pentru consumatorii finali", se arată într-un comunicat al Moldovagaz.

De ce ANRE nu va ajusta tarifele până pe 1 octombrie

Au trecut 5 zile de la anunţul Moldovagaz, dar pe pagina ANRE nu a fost publicată nici măcar solicitarea de ajustare a tarifelor la gaze.

Galina Sanduţa, şefa serviciului de presă a ANRE, a precizat că instituţia are termen de 10 zile lucrătoare pentru publicarea solicitării depuse de Moldovagaz. 

Dacă mai luăm în calcul că după aceasta mai este nevoie să fie publicate şi calculele tarifelor efectuate de ANRE, iar apoi să fie convocată şi o şedinţă publică privind ajustarea tarifelor, apoi procedura poate dura mai mult de o lună de zile.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Prețuri și inflația  

Advertisement

Oportunitati