Retrospectiva economică Mold-Street.com pentru perioada 6 – 12 septembrie 2020

shadow
Duminică, 13.09.2020 06:00   628
• RISE Moldova: milioane de dolari de la Metalferos pentru Plahotniuc şi clienţii săi. • Bombă sub eforturile de recuperare a miliardului și salvare pentru afaceriști implicați în fraude. • Ministerul Sănătăţii a anulat achiziţia de teste, ventilatoare şi alte consumabile. • Administratorul ZEL Bălți: cel puțin trei ministere ar dori cât mai repede să mă împiedic.

RISE Moldova a obținut o scurgere de informații de 3.58 GB, care cuprinde documente din mai multe cauze penale. RISE Moldova: milioane de dolari de la Metalferos pentru Plahotniuc şi clienţii săi.

***

Proiectul de lege, promovat de un consilier al premierului Ion Chicu, este contrar intereselor Republicii Moldova, susține CNA și un expert în domeniul recuperării activelor de la Institutul de Guvernanţă. Bombă sub eforturile de recuperare a miliardului și salvare pentru afaceriști implicați în fraude.

***

Achiziţia testelor pentru diagnosticarea infecției COVID-19 şi a ventilatoarelor a fost anulată din motive necunoscute. Ministerul Sănătăţii a anulat achiziţia de teste, ventilatoare şi alte consumabile.

***

Atragerea investiţiilor străine: deficit de forță de muncă calificată, funcționari care pun piedici.

Advertisement

Administratorul ZEL Bălți: cel puțin trei ministere ar dori cât mai repede să mă împiedic.

***

Consiliul Concurenței a constatat că firma Casa Media Corp SRL a admis mai multe acțiuni care au creat dezavantaje concurențiale. O companie afiliată lui Plahotniuc sancționată cu amendă de 1,85 milioane lei.

A se vedea și reacția celui mai mare intermediar de publicitate TV la investigaţia Consiliului Concurenței.

***

Sub conducerea procurorilor, oamenii legii au efectuat percheziții la mai multe adrese și au reținut opt persoane. 70 de persoane lăsate fără 50 milioane de lei de şefii unei companii de construcții.

***

Consiliul Concurenţei din România analizează tranzacţia de preluare a Glass Container Company SA şi Glass Container Prim SA din Republica Moldova. Consiliul Concurenţei din România analizează preluarea a 2 companii din Moldova.

***

Rishat Safin, multimilionar rus care și-a făcut avere în industria petrolieră, a fost condamnat. Oligarhul rus ce exploata ruşi şi moldoveni în Elveția a fost condamnat.

***
Teme:

Oportunitati