Un gigant german își vinde filiala din Republica Moldova

shadow
Duminică, 13.09.2020 10:24   4322
Procesatorul german de plăți Wirecard, intrat în insolvență după ce a dezvăluit o gaură de aproape 2 miliarde de euro în bilanțurile contabile, negociază vânzarea subsidiarelor din Moldova și România, pentru care așteaptă oferte în următoarele zile.

Mai mulți investori concurează în procesul de licitație pentru achiziționarea tuturor acțiunilor la Wirecard România SA, potrivit administratorului desemnat al companiei germane, Michael Jaffe. Ofertele angajante sunt așteptate săptămâna viitoare, scrie Profit.ro

În România, Wirecard a înregistrat în 2019 afaceri de circa 43,4 milioane lei românești și profit de peste 18 milioane lei.

Filiala din Republica Moldova, însă, a avut venituri minore de până la 100.000 lei în anii 2017-2018.

Compania germană a intrat pe piața românească și moldovenească în anul 2016, după ce a cumpărat Provus Group, cel mai mare centru de procesare plăți din România, în schimbul a 32 milioane de euro.

În Republica Moldova, Provus Group avea clienți din zona bancară și estima atunci că, până la finalul anului 2017, va implementa soluții și pentru piața de retail. 

La finele lunii iunie, Wirecard a anunțat că lipsesc 1,9 miliarde de euro din contabilitate, iar acțiunile s-au prăbușit cu 65%.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Infracțiuni economice   Corupția  

Advertisement

Oportunitati