Voronin nu are dreptate! Un procuror a primit în 2019 o pensie de 800.000 lei

shadow
Sâmbătă, 05.09.2020 10:37   4939
În cadrul unei emisiunii la postul TV N4, fostul președinte al țării, Vladimir Voronin, a declarat că în Republica Moldova există persoane care au lucrat în sistemul bancar și care primesc pensie de 400.000 de lei. În realitate astfel de pensii primesc și unii judecători și procurori.

“Mata ai auzit de pensie de 400.000 de lei pe lună? Iată să știi că există și așa pensie, mai mult nu, dar mai puțin da, sute de mii de lei există”, a spus fostul șef al statului.

Bancheri, procurori și judecători

Voronin a spus că este vorba despre o persoană din sistemul bancar, iar pentru a avea așa o pensie mare în Republica Moldova, el a susținut că nu e neapărat să ai funcții mari și să muncești toată viața.

Citiţi şi:

Reforma pensiilor: Guvernul Chicu „atentează” la pensiile de lux ale judecătorilor și procurorilor

“Nu întodeauna pensiile sunt legate de aportul omului în activitatea lui pe parcursul vieții. Aceasta e o persoană din sistemul bancar. Acolo ei au făcut ce le-a trebuit lor să facă. Dar acel om care muncește ca un rob toată viața, iată primește ceea ce primește, dar Dodon majorează pensia cu 1%”, a adăugat Vladimir Voronin.

În condițiile în care unii președinți de bănci au venituri din salarii și prime de circa 10-20 milioane lei pe an, aceasta nu ar trebui să fie o surpriză. Dar ei lucrează în sectorul privat. 

În realitate, sunt multe persoane din sistemul bugetar ce au primit în anul 2019 pensii mai mari de 400.000 lei și care lucrează în continuare.

Mold-Street.com a identificat 5 persoane (judecători și procurori) care în 2019 au primit pensii mai mari de 400.000 de lei, dar numărul lor ar putea fi mai mare.  Lider este Iurie Ghervas, procuror (de la Procuratura Generală) în cadrul Secției reprezentarea învinuirii în Curtea Supremă de Justiție.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Piața muncii   Corupția  

Advertisement

Oportunitati