Reacția CIS GAZ din România la includerea companiei în „lista neagră” de Consiliul Concurenței

shadow
Miercuri, 02.09.2020 15:13   831
Ca urmare a publicării de către Consiliul Concurenței și ANAP din România, a unei “liste negre” a firmelor care au fost implicate în investigaţii privind trucarea unor licitaţii publice, în care se regăsește și CIS GAZ SA, compania cere eliminarea ei din această listă.

"CIS GAZ a fost sancționată de către Consiliul Concurenței în baza deciziei nr. 75/19.12.2018, autoritatea reținând în sarcina CIS GAZ o presupusă încălcare a regulilor de concurență în legătură cu două proceduri de achiziție publică derulate în anul 2011.

Decizia autorității de concurență a fost contestată în termenul legal de către CIS GAZ, iar litigiul privind anularea actului administrativ emis de către Consiliul Concurenței se află, în prezent, pe rolul instanțelor de judecată competente, în fața Curții de Apel București", se arată în comunicatul companiei.

Firma susţine că, în acest moment, nu există o hotărâre judecătorească definitivă care să justifice includerea CIS GAZ în această listă.

Advertisement

Totodată, ea considerăm că includerea în “lista neagră” este de natură a produce "prejudicii de ordin comercial, reputațional și de imagine majore, deoarece ar putea induce, la nivelul opiniei publice, ideea unei vinovății care nu este susținută de probe și care nu a fost reținută de către o instanță de judecată chemată să soluționeze definitiv un litigiu aflat încă în derulare."

CIS GAZ susţine că va depune toate eforturile pentru clarificarea situației și eliminarea numelui companiei de pe respectiva „listă neagră”, iar compania duce "o politică transparentă cu un comportament corect în piață, care susține lupta împotriva practicilor neconcurențiale".

Ea se arată încrezătoare că opinia comună a Consiliului Concurenței și ANAP va fi clarificată de către cele două autorități.

Amintim că la finele lunii august, Consiliul Concurenței din România a publicat lista neagră a companiilor implicate în investigaţii privind trucarea unor licitaţii, fiind menţionate în total 35 de firme în şapte anchete derulate în ultimii ani de instituţia de control.

 

 

 


Oportunitati