Ciki-Ciki nu mai aduce profit. Jumătate din companiile de creditare nebancară sunt în pierdere

shadow
Joi, 13.08.2020 16:34   1487
În prima jumătate a acestui an organizațiile de creditare nebancară (OCN) autorizate și reglementate de Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) au înregistra un profit de 263,3 milioane lei, în scădere cu circa 150 milioane lei faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019.

Cel mai mare profit a fost raportat de Easy Credit SRL - peste 80,3 milioane lei, urmat de Microinvest cu 65,4 milioane lei şi Iute Credit cu 32,8 milioane lei.

La polul opus s-a pomenit Sebo SRL, cunoscut prin reclama ciki-ciki-tu, şi care a înregistrat în primele şase luni ale acestui an pierderi de aproape 18 milioane lei, după ce în primul trimestru a raportat un profit de 24 milioane lei.

Pierderi de peste 15,5 milioane lei a raportat Credit Nobil SRL, iar Total Leasing & Finance SA -  de 12,5 milioane lei.

Potrivit CNPF, volumul împrumuturilor oferite de organizațiile de creditare nebancară în al doilea trimestru curent a înregistrat o descreștere cu 539,1 milioane lei, sau cu 5,6%, față de primul trimestru al acestui an şi au constituit 9,16 miliarde lei.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Litigii comerciale   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati