Lansarea noului post de televiziune Cotidianul TV - CTV se amână

shadow
Joi, 13.08.2020 09:12   1082
Consiliul Audiovizualului a respins în şedinţa din 11 august, cererea AO People For Free Media pentru eliberarea licenței de emisie pentru postul de televiziune Cotidianul TV - CTV.

Motivul anunţat de Consiliul Audiovizualului (CA) este faptul că "analiza actelor prezentate constată o discordanță între structura serviciului media audiovizual și grila de emisie".

Este deja a treia cerere a asociaţiei People For Free Media pentru postul de televiziune Cotidianul TV - CTV, al cărui serviciu de programe urma a fi difuzat prin rețelele distribuitorilor de servicii din țară, în format - Generalist.

Potrivit Media-Azi, administrația People For Free Media intenționează să atace în instanță deciziile Consiliului Audiovizualului prin care au fost respinse solicitările de eliberare a licenței de emisie pentru Cotidianul TV.

Astfel administratorul People For Free Media, Cristian Cobuz, a precizat că a schimbat proiectul editorial de la unul generalist în unul informativ-analitic, la sugestia CA, dar autoritatea susține că unele informații au rămas ca și în solicitarea precedentă.

Advertisement

Lidia Viziru, membru al CA a menționat că în cererea depusă de organizație nu era bifat pentru ce tip de televiziune pledează organizația și că nu există concordanță între structura prezentată și proiectul editorial.

„Conform structurii serviciului media audiovizual se pretinde la un post de televiziune cu un format al serviciului media audiovizual generalist, însă în proiectul editorial… o să dau citire exact: «Cotidianul TV va fi un post de televiziune informativ-analitic, independent din punct vedere politic...»”, a argumentat Viziru. Ea a avut obiecții și cu privire la procentajul programelor audiovizuale preluate și proprii.

Președintele CA, Dragoș Vicol, a afirmat că are încredere în analiza Lidiei Viziru și a propus ca proiectul să fie respins, propunere acceptată de majoritatea membrilor Consiliului.

Cristian Cobuz susține că, cel mai probabil, în cerere s-a strecurat o greșeală cu privire la formula structurii serviciului media în format generalist, menționând că a schimbat proiectul vechi în unul informativ-analitic. „A fost o execuție publică. (...) Eu am să mă judec mai departe. Merg în instanță de judecată, altă soluție nu am”, a comentat Cristian Cobuz pentru Media Azi.

Cristian Cobuz administrează şi Expresiv Media SRL, firmă care a fondat portaulul cotidianul.md şi la care este asociat alături de Alexandru Machedon, proprietarul companiei Starnet. Ultimul a fost șef al staff-ului electoral al liderului PPDA, Andrei Năstase, la alegerile locale din Chișinău.

La finele lunii iunie 2020, cotidianul a lansat şi un tender privind achiziția de echipament audio, video și soft TV pentru noul post de televiziune.

 Oportunitati