Banca Națională despre situaţia de la Victoriabank

shadow
Marţi, 11.08.2020 18:24   847
Banca Națională a Moldovei (BNM), în calitate de autoritate de supraveghere bancară, anunţă că monitorizează încontinuu situația din sectorul bancar al Republicii Moldova şi de la Victoriabank.

„BC  Victoriabank SA este parte a procesului amplu de reforme desfășurat în ultimii ani în sectorul bancar, prin care și-a îmbunătățit activitatea la mai multe capitole strategice: transparentizarea acționariatului, guvernanța corporativă, conformarea normelor prudențiale, gestionarea riscurilor etc. Această evoluție a fost un semnal important pentru investitori cu renume internațional, între care Banca Transilvania SA, fapt apreciat și susținut de partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova.

Advertisement

În ultima perioadă, BC Victoriabank SA a înregistrat o dinamică pozitivă de modernizare și aliniere la standardele internaționale. În contextul acțiunilor recente ale organelor de anchetă, Banca Națională a Moldovei salută deschiderea conducerii BC Victoriabank SA de a conlucra cu acestea. Banca Națională, în calitate de autoritate de supraveghere bancară, monitorizează încontinuu situația din sectorul bancar al Republicii Moldova”, se menționează în comunicatul BNM.

De notat că în dosarul Victoriabank şi, respectiv, al fraudei bancare figurează şi câţiva foşti şi actuali angajaţi ai BNM.

Amintim că la demersul Procuraturii Anticorupție, instanța de judecată a autorizat punerea sub sechestru a bunurilor în valoare 1,9 miliarde de lei ale Victoriabank figurantă în dosarul vizând frauda bancară.Oportunitati