În scandalul Natur-Bravo intervin cecenii

shadow
Marţi, 11.08.2020 08:05   1096
O adresare a companiei ruse Юг Нефтепродукт (Yug-Nefteprodukt) către președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și procurorului general, Alexandr Stoianoglo, scoate la iveală cine este de fapt proprietarul companiei Natur Bravo din Cupcini, conducerea căreia este anchetată penal.

Într-un document distribuit în presa de la Chișinău, Yug-Nefteprodukt susține că este cel mai mare creditor al Natur Bravo cu circa 350 milioane lei (3 milioane de de euro și 17 milioane de dolari, acordate în calitate de împrumut în 2015 și, respectiv, 2018) și în această calitate a decis să participe la administrarea întreprinderii prin reprezentanţii săi.

Yug-Nefteprodukt: unicul acționar al Natur Bravo este Sagaev Zaourbek

Însă, ulterior s-a aflat din presă că reprezentanţilor săi li s-a intentat un dosar penal, ca urmare a unui denunț din partea fostului director și președinte al consiliului de directori al Natur Bravo, Evgheny Kheyman, și a soției acestuia, Susana Kheyman, calificat de compania Yug-Nefteprodukt drept „mincinos”.

Citiţi şi:

Procurorul Statnîi, consilierul lui Dodon, afaceriștii ruși și dosarul Bahamas

Totodată compania precizează că e vorba de un dosar penal intentat pe numele conducerii Natur Bravo, dar și al acționarului companiei - Sagaev Zaourbek.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Litigii comerciale   Infracțiuni economice   Agricultura și vinificația  

Advertisement

Oportunitati