Unde se află nava Rhosus şi ce s-a întâmplat cu ea

shadow
Sâmbătă, 08.08.2020 07:12   1220
Nava Rhosus, ce a plutit în anii 2012-2014 sub pavilion moldovenesc şi care a transportat cele 2.750 de tone de azotat de amoniu, care ar fi sursa deflagraţiei de la Beirut, ce a provocat moartea a peste 150 de persoane şi a distrus cea mai mare parte a portului, s-ar afla la un kilometru de locul exploziei.

O anchetă, realizată de jurnalişti de investigaţii de la New York Times, a identificat locaţia navei la mică distanţă de portul Beirut, după ce au analizat imagini prin satelit și date de urmărire a navei.

Astfel s-a constatat că de pe 21 noiembrie 2013, când a sosit în portul Beirut, cu încărcătura volatilă, nava Rhosus nu a plecat de aici niciodată, după ce autorităţile portuare au arestat nava şi încărcătura la cererea creditorilor.

O fotografie din 2014 arată şi sacii cu cele 2.750 de tone de azotat de amoniu din port. Sacii se potrivesc cu cei ce apar mai târziu în fotografiile de la depozitul care a explodat, în cele din urmă, postate de un jurnalist libanez pe Twitter după incident. Imaginile depozitului arată și numele companiei: Rustavi Azot LLC din Georgia, care apare și în documentele de transport din 2013 pentru marfă.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Tehnologii informaționale   Transport și turism   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati