Retrospectiva economică Mold-Street.com pentru perioada 2 – 8 august 2020

shadow
Duminică, 09.08.2020 06:10   689
• Moldova a oferit cel mai redus pachet financiar de susţinere din regiune. • Credit de 70 de milioane euro, acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. • Lovitură pentru Guvern: a fost stopată rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului. • Dosarul Metalferos.

Măsurile pentru combaterea crizei provocate de pandemie sunt semnificativ mai mici decât în majoritatea celorlalte țări din Sud-Estul Europei. Moldova a oferit cel mai redus pachet financiar de susţinere din regiune.

***

Ministerul Finanțelor și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei au semnat un acord de împrumut pentru a atenua impactul COVID19. Credit de 70 de milioane euro, acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

***

De aproape un deceniu, serviciul de terminare a apelurilor voce internaționale prestate Moldtelecom sunt externalizate firmei Switchover din Elveția. De ce Moldtelecom continuă să lucreze cu un intermediar?

***

A fost anunțată decizia provizorie a Curții de Arbitraj Internațional de la Stockholm privind cererea împotriva Republicii Moldova. Lovitură pentru Guvern: a fost stopată rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului.

***

Tranzacţia săptămânii: liderul în industria europeană a ambalajelor de sticlă preia cea mai mare fabrică de sticlă din Moldova.

***

Dosarul Metalferos: percheziții la firme căpușe și 16 persoane reținute.

Advertisement

Dosarul Metalferos: 16 persoane, inclusiv 4 poliţişti, puse sub învinuire.

Dosarul Metalferos: judecătorii au eliberat din arestul poliţiei 16 învinuiţi.

***

Explozia din Beirut (Liban) a fost provocată de 2.750 de tone de nitrat de amoniu. Explozie provocată de încărcătura transportată de o navă sub pavilionul Moldovei.

Nava Rhosus, ce a transportat 2.750 de tone de nitrat de amoniu, era radiată forțat din Registrul de Stat al Navelor al Republicii Moldova. Cui aparţine nava ce a transportat sub pavilionul Moldovei nitratul de amoniu?

Omul de afaceri, care în 2012 a înregistrat nava Rhosus în Republica Moldova, susţine că la scurt timp vânduse nava unui afacerist rus. Ce spune omul de afaceri cipriot, care a înregistrat nava Rhosus în Republica Moldova?

***

Proprietarii Auto-Siguranța SA au decis să înceteze activitatea companiei pe piaţa asigurărilor. O altă companie se retrage de pe piaţa asigurărilor.

***

Fincombank are un nou președinte interimar, iar Oleg Voronin a rămas fără funcție. Continuă schimbările în conducerea Fincombank.

***

Trei produse de tutun sunt în proces de examinare, la Administrația americană pentru Medicamente și Alimente, pentru a obține statutul de produs cu risc modificat. Impozitarea țigărilor după gradul de risc: opinia experților din Moldova.

***

În rezultatul licitației, trei bunuri de stat au fost privatizate la un preţ total de 11,4 milioane lei. Tipografia Academiei de Științe a Moldovei a fost privatizată.

***

După o pauză de un an de zile, a fost continuată acordarea cetățeniei în schimbul investițiilor. Republica Moldova are 11 noi cetăţeni în schimbul investițiilor: cine sunt ei?

***
Teme:

Oportunitati