Ce spune omul de afaceri cipriot, care a înregistrat nava Rhosus în Registrul Naval din Moldova

shadow
Vineri, 07.08.2020 09:56   2079
Omul de afaceri cipriot Charalambos Manoli, care în februarie 2012 printr-o firmă din Moldova a înregistrat nava Rhosus în Registrul Naval al Republicii Moldova, susţine că la scurt timp a vândut nava afaceristului rus Igor Grechushkin.

Se presupune că nava a fost vândută pe 12 mai 2012 către Teto Shipping Ltd, deținută de omul de afaceri rus Igor Grechushkin.

Ce a căutat nava cu Rhosus în portul Beirut

Manoli a explicat pentru portalul cipriot alphanews.live că birourile companiei sale de transport maritim și birourile companiei de transport ale lui Grechushkin erau adiacente și, prin urmare, a primit informații despre cele întâmplate în Liban, ce au dus la confiscarea navei şi a încărcăturii de 2.750 de tone de nitrat de amoniu la finele anului 2013.

Potrivit lui Manoli, nava a fost încărcată fie în Georgia, fie în Ucraina cu azotat de amoniac, care este folosit ca îngrășământ în culturile agricole şi era destinat Mozambicului.

Pe drum, compania armatoare a primit o solicitare de la o companie de transport maritim pentru a transporta tractoare agricole din Liban, pe care a acceptat-o și a primit chiar o plată în avans pentru rută. Cu toate acestea, odată cu acostarea Rhosus din Beirut, căpitanul și echipajul au constatat că  tractoarele nu pot fi încărcate fără probleme pe navă.

Problemele ce au dus la sechestrarea navei şi a încărcăturii

Apoi, pentru compania omului de afaceri rus, au început problemele cu autoritățile vamale și judiciare libaneze.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Corupția   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati