Cui aparţine nava ce a transportat sub pavilionul Moldovei nitratul de amoniu din Beirut

shadow
Miercuri, 05.08.2020 12:56   1540
Agenția Navală a Republicii Moldova anunţă că nava Rhosus, ce a transportat 2.750 de tone de nitrat de amoniu, stocate în depozitul portului Beirut, a fost radiată forțat din Registrul de Stat al Navelor al Republicii Moldova încă în anul 2014.

"Nava Rhosus (IMO 8630344) a fost înregistrată în Registrul de Stat al Navelor la data de 23.02.2012, iar din anul 2014 nu mai naviga sub Pavilionul de Stat al Republicii Moldova și a fost radiată forțat din Registrul de Stat al Navelor al Republicii Moldova, din cauza expirării documentelor de înregistrare.

Proprietarul navei, conform informației din Registrul de Stat al Navei al Republicii Moldova, este o companie înregistrată în Panama. Totodată, această navă a fost transmisă în navlosire conform contractului (bareboat charter) la o companie din Insulele Marshall", se arată într-un comunicat al Agenţiei Navale.

Armatorul navei avea probleme financiare

Conform informației deținute de Agenţia Navală, Rhosus a fost antrenată în voiaj între portul Batumi (Georgia) spre Mozambic. Pe durata voiajului, echipajul a depistat o defecțiune tehnică, remedierea căreia nu a fost posibilă pe parcursul voiajului, și la data de 21 noiembrie 2013 a intrat în portul Beirut (Liban), cu scopul remedierii acesteia și continuarea voiajului în siguranță.

"Datorită faptului că armatorul navei avea probleme financiare, au apărut revendicări comerciale care a adus la reținerea navei și mărfii în portul Beirut.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Proprietari și manageri   Transport și turism  

Advertisement

Oportunitati