Dosarul Metalferos: 16 persoane, inclusiv 4 poliţişti, puse sub învinuire cu demersuri la arest

shadow
Miercuri, 05.08.2020 09:35   925
Șaisprezece figuranți, reținuți acum două zile în dosarul privind fraudarea SA Metalferos, au fost puși oficial sub învinuire.

Procuratura Generală le-a înaintat învinuirea pentru escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari, în interesul unei organizații criminale.

Fiind audiați de procurori, învinuiții, printre care și patru polițiști, nu și-au recunoscut vina.

Procurorii au depus în instanța de judecată demersuri, solicitând aplicarea, în privința tuturor persoanelor învinuite, a măsurii preventive – arestul preventiv pentru 30 de zile, urmând ca magistrații să se pronunțe pe parcursul zilei de astăzi.

Advertisement

Amintim că, luni, Procuratura Generală, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate, cu suportul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, au desfășurat, o serie de acțiuni de urmărire penală la sediul Inspectoratului Național de Investigații al MAI, precum și la sediile firmelor-căpușe, și intermediare din jurul companiei Metalferos, prin care erau achiziționate metalele, iar banii - lichefiați.

Reiterăm că investigațiile procurorilor nu afectează activitatea cotidiană a companiilor respective. Acțiunile oamenilor legii sunt orientate strict pe documentarea acțiunilor anterioare ale acestor agenți economici cu întreprinderea cu capital de stat și dominație pe piața metalelor.

De notat că 8 luni în urmă procurorii anticorupție, de comun cu ofițerii CNA, au reținut 7 persoane pentru 72 de ore, inclusiv pe un fost director de la Metalferos.

Procuratura susținea atunci că suma prejudiciului calculată este de peste 215 milioane lei.

Guvernul deține peste 78% din capitalul Metalferos și a scos pachetul la privatizare cu un preț de peste 900 milioane leiOportunitati