Guvernul amână din nou aplicarea de taxe la ţigări și alcool importate de firmele din Transnistria

shadow
Luni, 03.08.2020 06:20   925
Guvernul a decis să extindă, deja pentru a șasea oară, termenul de aplicare a scutirii de plată a taxelor vamale pentru agenții economici din raioanele de est ale Republicii Moldova care efectuează operațiuni de import-export prin trei puncte de trecere a frontierei mold-ucrainene.

Astfel, în ședința din 31 iulie 2020, Executivul condus de Ion Chicu a modificat o prevedere în Hotărârea Guvernului nr.960/2017 pentru punerea în aplicare a Legii nr.109/2017, stabilind că termenul de aplicare a scutirii este extins cu încă jumătate de an, până pe 1 februarie 2021.

Control vamal formal

Termenul actual de 1 august 2020 a fost stabilit în ianuarie 2020 de același guvern, iar anterior timp de 2 ani Guvernul Filip cu o periodicitate de o dată la jumătate de an stabilea un nou termen de punere în aplicare a unor măsuri de control la trecerea frontierei, de control vamal și asigurare a regimului fiscal în cadrul controlului comun la unele puncte de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene.

E vorba de punctele de trecere Pervomaisk–Cuciurgan, Goianul Nou–Platonovo și Novosavițkoe–Cuciurgan de pe segmentul transnistrean al frontierei mold-ucrainene.

În consecință, companiile din regiunea separatistă, chiar dacă vor trebui să treacă mărfurile peste frontieră, conform procedurii stabilite de Serviciul Vamal, nu sunt obligate să achite taxe, dar cu condiția rămânerii mărfurilor pe teritoriul necontrolat de către organele constituționale.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice  

Advertisement

Oportunitati