Reacția lui Machedon la amenda de 2,2 milioane lei impusă de Consiliul Concurenţei

shadow
Vineri, 31.07.2020 11:10   1330
Hotărârea Consiliului Concurenţei de a sancţiona grupul de companii Starnet Soluţii SRL/TV-BOX SRL cu amenzi în valoare totală de 2,22 milioane lei pentru abuz de poziţie dominantă pe piaţa serviciilor de retransmisiune a programelor TV în Chişinău (sector Buiucani) este calificată de Alexandru Machedon drept o făcătură.

"E o făcătură, un dosar de 3-4 ani când ne atacă şi CCA (Consiliul Audiovizualului n.r.), şi alte instituţii controlate de regimul Plahotniuc. Interesant de ce acum l-au scos. Vom ieşi luni cu o reacţie", a declarat pentru Mold-street.com omul de afaceri Alexandru Machedon, care deţine 98,28% din Starnet Soluţii SRL.

Totodată, şi reprezentanţii companiei Starnet Soluţii SRL au precizat că sancţiunea a fost aplicată de Consiliul Concurenţei din cauză că firma "oferă servicii la un preţ mai scăzut decât concurenţii".

Amintim că, în urma unei investigaţii, Consiliul Concurenţei a constatat că, în perioada trimestrul III, 2014 - trimestrul I, 2017, "grupul de întreprinderi a adoptat o practică de preţuri de ruinare la comercializarea abonamentului de televiziune analogică CATV ce nu i-a permis să-şi acopere costurile medii variabile suportate în urma prestării acestui serviciu".

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Litigii comerciale   Tehnologii informaționale   Comunicațiile  

Advertisement

Oportunitati