Gigantul Spotify intră şi pe piaţa din Moldova

shadow
Miercuri, 15.07.2020 09:27   1000
Serviciul de muzică prin streaming Spotify, cel mai popular serviciu de abonament de streaming de muzică la nivel mondial, este disponibil în Republica Moldova, începând cu 15 iulie.

Lansarea Spotify, în Republica Moldova, a avut loc împreună cu accesarea a încă 12 piețe adiționale (Ucraina, Belarus, Rusia, Kazahstan, Albania, Bosnia și Herțegovina, Croația, Kosovo, Muntenegru, Serbia, Slovenia și Macedonia de Nord), ceea ce aduce numărul total de piețe accesate de Spotify la 92. 

Directori ai companiei au explicat extinderea prin creşterea puternică din timpul pandemiei, care a convins Spotify să continue planurile de lansare.

Cu o comunitate mondială de peste 286 de milioane de ascultători, inclusiv 130 de milioane de abonați Premium, la nivel global, Spotify susţine că va oferi pentru Republica Moldova cea mai bună experiență de audiere a muzicii locale și internaționale cu peste 50 de milioane de piese muzicale. Serviciul Spotify este disponibil gratuit sau cu un upgrade la Spotify Premium, un serviciu de abonament fără publicitate.

Advertisement

Utilizatorii pot face upgrade la Spotify Premium pentru o experiență Spotify maximă cu 4,99 USD pe lună. Planul Premium Family este disponibil cu 7,99 USD pentru maxim 6 membri ai familiei care locuiesc sub același acoperiș. 

Platforma oferă instrumente care ajută artiștii, managerii și casele de producție să urmărească statistici în timp real pentru noile piese muzicale, să înțeleagă publicul lor, să se conecteze la nivel mai profund cu fanii și să-și gestioneze afacerile.

Spotify și-a consolidat primul loc în industria serviciilor de muzică prin streaming după anul 2019, când platforma a ajuns la 124 milioane de abonați Premium, în creștere cu 29% față de 2018.

În comparație, rivalul Apple Music a confirmat în luna iunie a anului trecut că are 60 de milioane de abonați, în timp ce Amazon Music a ajuns la peste 55 de milioane de utilizatori la nivel mondial la sfârșitul lui 2019.

La începutul anului trecut, Spotify a cumpărat startup-ul Gimlet Media, o platformă de podcast-uri, pentru aproximativ 230 milioane de dolari. De asemenea, compania suedeză a achiziționat și Anchor, un start-up care permite utilizatorilor să înregistreze și să distribuie propriile podcast-uri.

Spotify Technology SA este un furnizor suedez de streaming de muzică și servicii media. Acesta este localizat legal în paradisul fiscal din Luxemburg și are sediul central la Stockholm, Suedia.

Compania este listată din 2018 la bursa din New York şi are o capitalizare de circa 48 miliarde de dolari.Oportunitati