Afacerea online a fostului premier Ion Sturza a început să aducă profit

shadow
Miercuri, 15.07.2020 06:55   1277
Retailerul elefant.ro a înregistrat în primele 6 luni ale anului 2020 venituri totale din vânzări în valoare de 21,2 milioane euro, în creștere cu 62% față de perioada similară a anului trecut, când același indicator se ridica la 13,1 milioane euro.

Totodată, pentru prima dată în istorie, compania a înregistrat EBITDA (profit (pierdere) inaintea calcularii dobanzilor, taxelor, deprecierii si amortizarii pozitiv în intervalul ianuarie-iunie. Comparativ, în primul semestru din 2019, rezultatul operațional a fost de - 1,2 milioane euro.

Schimbare majoră a pieţei

“Unul dintre cele mai importante obiective cu care am pornit la drum în 2020 a fost atins, ceea ce ne bucură, cu atât mai mult cu cât în această perioadă aniversăm şi zece ani de la lansarea elefant.ro. Chiar dacă, în privinţa comerţului online, ultimele 3-4 luni au însemnat o schimbare majoră a pieţei care poate s-ar fi întâmplat în câţiva ani, trebuie să privim cu precauţie următoarele 6-12 luni în contextul crizei sanitare şi economice globale, să investim înţelept şi să consolidăm ceea ce am obţinut până acum”, afirmă Sergiu Chircă, director executiv în cadrul Elefant Online SA, citat de zf.ro

Potrivit companiei, perioada ianuarie-iunie 2020 a marcat pentru elefant.ro şi o dublare a numărului de clienţi noi în fiecare lună, faţă de lunile similare din 2019, numărul total depăşind două milioane, potrivit datelor transmise de companie.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Proprietari și manageri   Tehnologii informaționale  

Advertisement

Oportunitati