Sebo Credit a fost cumpărată de concurenții de la Mogo

shadow
Marţi, 14.07.2020 06:20   3545
Compania letonă de finanțare a achizițiilor de autoturisme Mogo a declarat luni că a achiziționat organizația de creditare nebancară Sebo Credit SRL din Moldova pentru 2,9 milioane de euro (3,29 milioane dolari).

"Achiziția face parte din eforturile grupului Mogo de a-și menține poziția de lider furnizor de servicii de finanțare a consumatorilor în Moldova, una dintre cele mai promițătoare piețe intermediare ale grupului Mogo până în prezent", a declarat Mogo Finance, într-un comunicat de presă.

Una dintre cele mai profitabile companii

"Odată cu aderarea Sebo la grupul Mogo Finance, ne vom consolida în mod semnificativ poziția pe una dintre cele mai promițătoare piețe ale noastre - Moldova și vom putea oferi consumatorilor moldoveni un set complet de servicii financiare nebancare", a declarat CEO-ul Mogo Finance, Modestas Sudnius.

De notat că Mogo Finance (o societate anonimă din Luxembourg) deține în Moldova şi organizația de creditare nebancară Mogo Loans SRL, a 11 ca mărime pe piață, în timp ce Sebo Credit ocupă locul 5.

O eventuală fuziune a acestora va propulsa grupul pe locul 4 pe piața de creditare nebancară, unde lider detașat este Microinvest, urmat la mare distanță de Easy Credit și Iute Credit.

Cea mai mare cotă din capitalul Sebo Credit (96,25%) este deţinută de compania letonă TIG Invest SA, parte a Finko Group AS din Letonia.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Bursa și tranzacții   Proprietari și manageri   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati