Retrospectiva economică Mold-Street.com pentru perioada 5 – 11 iulie 2020

shadow
Duminică, 12.07.2020 06:00   516
• Câți oameni au mai rămas în Moldova? • Primim 30 de milioane de euro, dar ratăm alte 40 milioane de euro? • [VIDEO] Liberalizarea a creat alternative, iar acestea scad prețurile și cresc calitatea. • Cu cât se poate ieftini energia electrică?

Numărul provizoriu al populației cu reşedinţa obişnuită al Republicii Moldova la 1 ianuarie 2020 a constituit 2,64 milioane persoane, fiind în scădere. Câți oameni au mai rămas în Moldova?

***

Comisia Europeană a aprobat debursarea a 30 de milioane de euro din asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova. Primim 30 de milioane de euro, dar ratăm alte 40 milioane de euro?

***

Premier Energy şi FEE Nord sunt cei mai importanţi furnizori de energie electrică în Republica Moldova, dar nicidecum unicii. [VIDEO] Liberalizarea a creat alternative, iar acestea scad prețurile și cresc calitatea.

***

Premier Energy SRL a prezentat solicitarea de ajustare a preturilor pentru furnizarea energiei electrice pentru anul 2020.

Advertisement

Cu cât se poate ieftini energia electrică?

***

După mai bine de 20 ani de haos, piața deșeurilor de metale a fost în sfârșit demonopolizată. Prima corabie cu deșeuri de metale a ieșit din Portul Giurgiulești.

***

Se încearcă stoperea vânzării la prețuri mici a acțiunilor Fincombank. Şi fără bancă, şi fără bani: Oleg Voronin acuză BNM de prejudiciu de circa 119 milioane lei.

***

Cine este cel mai mare producător de salam din Moldova?

***

Italia şi-a închis graniţele pentru persoanele din 13 ţări, în contextul răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus. Italia interzice accesul persoanelor din Republica Moldova.

***

Cu un nivel brut de peste 12.535 dolari pe an/locuitor, Banca Mondială a promovat România în grupul ţărilor cu venituri mari, acolo unde erau deja toate ţările UE cu excepția Bulgariei. În ce grup se află Moldova?

***
Teme:

Oportunitati