Italia interzice accesul persoanelor care sosesc din 13 ţări, între care și Republica Moldova

shadow
Vineri, 10.07.2020 04:50   2108
Italia şi-a închis joi, 9 iulie, graniţele pentru persoanele care sosesc din 13 ţări, între care Republica Moldova, acestea fiind considerate locuri cu risc ridicat de răspândire a infecţiilor cu noul coronavirus.

Interdicţia de călătorie se aplică pentru Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia-Herţegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană, a precizat Ministerul italian al Sănătăţii.

Pentru a asigura un nivel adecvat de protecție a sănătății, zborurile directe și indirecte către și dinspre țările indicate mai sus sunt de asemenea suspendate.

''La nivel global, pandemia este în cea mai acută fază. Nu putem pune în pericol sacrificiile făcute de italieni în aceste luni. Acesta este motivul pentru care am ales linia de maximă prudență'', a declarat ministrul italian al Sănătăţii Roberto Speranza.

Advertisement

Persoanele care au locuit în sau au tranzitat aceste ţări cu două săptămâni înainte de a intra pe teritoriul Italiei urmează să fie oprite la frontieră, a precizat ministerul.

Presa italiană a calificat lista țărilor anunțată de autorități drept locuri care ar putea fi adevărate „bombe virale” pentru Italia.

Una din aceste „bombe virale” soseşte, de exemplu, din Balcani. În Serbia, unde epidemia a revenit în forţă, autoritățile au reinstaurat unele restricții. În special la Belgrad, oraş decretat ca fiind principalul focar al noului val de infecţii, a fost proclamată „starea de urgență”, potrivit cotidianului La Stampa.

Același lucru este valabil și pentru Croația, Bosnia, România, Bulgaria și Moldova, unde s-a înregistrat o creștere a cazurilor.

Pe 9 iulie, alte 195 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova, dintre care 3 în Transnistria. Din numărul total de cazuri, 1 caz este de import (Cipru).

Până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 18.666 de cazuri de coronavirus, din care 624 de persoane infectate au decedat.Oportunitati