Kazahii au livrat cele 12 locomotive americane pentru Calea Ferată din Moldova

shadow
Sâmbătă, 04.07.2020 07:30   4103
Producătorul de locomotive LKZ din Kazahstan (Локомотив құрастыру зауыты) anunță că a livrat deja cele 12 locomotive diesel Seria Evolution, întreprinderii Calea Ferată din Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă al producătorului kazah, locomotivele au fost livrate în luna iunie. Deocamdată Calea Ferată din Moldova nu a confirmat informația.

Contractul pentru furnizarea a 12 locomotive a fost semnat încă pe 6 noiembrie 2018, de administrația CFM și reprezentanții companiei americane General Electric Transport, partenerul strategic al LKZ.

În 2017, compania americană GE Transport a dobândit o cotă de 50% din LKZ de la compania națională de căi ferate din Kazahstan. În februarie 2019, Wabtec Corporation a anunțat că și-a încheiat fuziunea cu GE Transportation, o fostă unitate de afaceri a General Electric.

Costul total al acestor locomotive ajunge la 45 milioane de euro, iar documentul prevedea că firma va livra primele locomotive la începutul anului 2020. Asta chiar dacă anterior se anunța că primele două locomotive ar urma să ajungă în dotarea CFM peste 6 luni de la semnarea contractului.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Proprietari și manageri   Transport și turism  

Advertisement

Oportunitati