După FMI și SUA se interesează de menținerea independenței Băncii Naționale

shadow
Vineri, 03.07.2020 14:57   1061
Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu a discutat cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan despre mersul reformelor în sectorul bancar și menținerea stabilității financiare.

La fel, a fost abordată perspectiva încheierii de către Republica Moldova a unui nou acord cu Fondul Monetar Internațional.

În acest sens, discuțiile au vizat misiunea FMI, care va veni săptămâna viitoare cu opinii asupra evaluării politicilor la nivel macroeconomic, precum și a unui șir de aspecte ce vizează activitatea Băncii Naționale a Moldovei, în mod special, importanța menținerii independenței băncii centrale pentru asigurarea stabilității financiare a Republicii Moldova.

În acest context, Octavian Armașu a menționat eforturile băncii centrale și rezultatele obținute în asigurarea guvernanței și mecanismelor de control, care reprezintă un obiect important al evaluărilor desfășurate de această organizație internațională pentru acordarea asistenței financiare.

Advertisement

Guvernatorul BNM s-a referit la importanța angajamentelor pe care urmează să și le asume Republica Moldova în cadrul unui viitor program cu FMI pe fundalul actualei situații epidemiologice și care să sprijine dezvoltarea țării noastre pe termen lung.

Ambasadorul SUA, la rândul său, a apreciat mersul reformelor în sectorul bancar și continuitatea acestora, accentuând necesitatea conlucrării autorităților care să asigure stabilitatea și susținerea progreselor economice ale țării.

Oficialul american a subliniat necesitatea menținerii independenței BNM și și-a exprimat speranța că Republica Moldova va reuși să semneze noul program cu FMI și, în cadrul angajamentelor asumate, să realizeze în continuare progrese care să susțină dezvoltarea economică.Oportunitati