Retrospectiva economică Mold-Street.com pentru perioada 28 iunie – 4 iulie 2020

shadow
Duminică, 05.07.2020 08:16   640
• Cine a scos grânele din țară pe timp de pandemie? • Ce se ascunde în spatele „miracolului economic” anunțat de Dodon? • [VIDEO] Coronacriza a lăsat transportatorii fără 50% din venituri. • Câți bani vrea să mai împrumute Guvernul Chicu în anul 2020?

Pandemia și seceta au creat o stare de nesiguranță în privința asigurării cu produse agroalimentare. Exportul grânelor a fost deja restricționat de mari producători de cereale din regiune. Cine a scos grânele din țară pe timp de pandemie?

***

Șeful statului Igor Dodon a făcut un anunț, care pare ciudat în contextul în care întreaga lume se pregătește de ce e mai rău în economia mondială, urmare a pandemiei de SARS Covid-19. Ce se ascunde în spatele „miracolului economic” anunțat de Dodon?

***

Închiderea granițelor și restricțiile de călătorie au redus mobilitatea persoanelor, numărul pasagerilor transportați diminuându-se în luna martie aproape în jumătate. [VIDEO] Coronacriza a lăsat transportatorii fără 50% din venituri.

***

Guvernul și-a angajat răspunderea pentru contractarea unor împrumuturi externe de circa un miliard de euro. Câți bani vrea să mai împrumute Guvernul Chicu în anul 2020?

***

UE va acorda Republicii Moldova o asistență financiară de 100 milioane euro pentru atenuarea impactului Covid-19.

Advertisement

***

Procuratura și MAI anunță despre documentarea activității ilegale în producerea elicopterelor. Un grup de moldoveni asambla clandestin elicoptere pentru statele CSI.

Elicopterele depistate la Criuleni nu erau destinate vânzării și sunt doar niște machete folosite pentru teste. Cazul „elicopterelor produse la Criuleni” este un nou atac raider?

***

Curtea Constituțională a declarat parțial neconstituțional articolul privind nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a epidemiei. Ce va fi cu amenzile aplicate pe timp de pandemie?

***

Procurorii au efectuat percheziții la fostul sediu al Partidului Democrat. Ce caută procurorii la sediul părăsit de democrați?

Ca urmare a perchezițiilor la fostul sediu al Partidului Democrat, au fost ridicate documente și tehnică de calcul. Șeful departamentului IT al Partidului Democrat a fost reținut de procurori.

***

O companie americană a efectuat prima livrare de gaze naturale din depozitele Ucrainei către România via Republica Moldova. Americanii iau locul Gazprom-ului în Moldova?

***

Moldova obligată să achite companiei Strabag 163 milioane lei.

***

Până la 1 august 2020 va fi dată în exploatare conducta Ungheni-Chișinău.

***

Rețeaua de magazine sociale „Merișor”, afiliată Partidului ȘOR, se va extinde cu încă 65 de noi magazine mobile și alte 5 magazine staționare. Cine este proprietarul în acte al rețelei de magazine sociale Merișor?

Kazahii au livrat cele 12 locomotive americane pentru Calea Ferată din Moldova.

Fiscul devine poliție economică: 11 noi funcții de anchetă.

***Oportunitati