Un nou anunț privind termenul de dare în exploatare a conductei Ungheni-Chișinău

shadow
Vineri, 03.07.2020 11:32   1218
Până la 1 august 2020 va fi dată în exploatare conducta Ungheni-Chișinău, anunță Ministerul Economiei și Infrastructurii, care îl citează pe directorul general al Transgaz Romania, Ion Sterian.

Ministrul Economiei, Sergiu Railean, a întreprins o vizită de lucru în raionul Ungheni, unde s-a întâlnit cu directorul general al Transgaz Romania, Ion Sterian, și a inspectat câteva loturi de șantier ale conductei Ungheni-Chișinău.

Când va veni gazul românesc

În cadrul întrevederii, directorul Transgaz a informat ministrul despre mersul lucrărilor de finalizare a conductei de gaze, menționând că acestea decurg conform planului stabilit.

„Interconectarea Republicii Moldova cu sistemul de gaze naturale din România este o prioritate pe agenda de securitate energetică a țării. Astăzi acest proiect investițional de diversificare a furnizorilor și a rutelor de livrare a gazelor naturale în Republica Moldova se află la etapa finală, iar conducta de gaze a ajuns la Chișinău”, a declarat Sergiu Railean.

„Până la 1 august 2020 suntem gata să dăm în exploatare conducta Ungheni-Chișinău. La această etapă, prin gazoduct vor putea fi livrate 1,5 milioane metri cub de gaze pe zi, iar către 1 decembrie vom putea asigura transportarea a 2-3 milioane metri cub de gaze pe zi.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Energetica și industria   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati