Mobiasbanca – OTP Group – 30 de ani de încredere și responsabilitate

shadow
Vineri, 03.07.2020 10:25   2067
Mobiasbanca – OTP Group S.A. aniversează treizeci de ani de activitate, fiind acum una dintre cele mai mari patru bănci din Moldova, cu 160 000 de clienți, 800 de angajați și 53 de sucursale în toată țara.

„Încrederea pe care ne-au acordat-o clienții și partenerii pe parcursul acestor 30 de ani, dar și devotamentul echipei, au fost reperele principale în evoluția Mobiasbanca. De aceea, înainte de orice, doresc să le mulțumesc. Pentru anii de lucru împreună, pentru șansa de a demonstra că putem răspunde prompt solicitărilor și pentru bunele raporturi de respect reciproc, înțelegere și responsabilitate,” a declarat László Diósi, Președintele Comitetului Executiv, CEO - Mobiasbanca – OTP Group. 

Istoria Mobiasbanca

Istoria de succes a băncii a început în anul 1990, la inițiativa a 20 de întreprinderi din sectorul producerii de mobilier și prelucrare a lemnului, pentru asigurarea acestora cu servicii bancare. La început, denumirea de Moldmebelbanc a fost modificată în 1992, în Mobiasbanca SRL, iar în anul 1997 – a fost reorganizată în Societate pe Acțiuni. 

Dezvoltarea modernă a băncii  a  fost impulsionată de preluarea acționariatului majoritar de către grupul francez - Société Générale, în anul 2007. Timp de 12 ani, Mobiasbanca a cunoscut o evoluție  multidimensională la nivelul capitalului uman, produselor inovative și a standardelor de deservire și calitate. 

În perioada 2007 - 2015, Mobiasbanca și-a extins rețeaua de la 14 unități amplasate în 8 localități, la 53 de sucursale în 19 orașe din țară. 

Mobiasbanca este recunoscută pentru pionieriatul și dezvoltarea produselor bancare, astfel,  lansând  în premieră pe piață  creditele de consum, cardurile de credit și proiectul Simplu Finance, orientat spre creditarea gospodăriilor țărănești din regiuni.

Advertisement

Mobiasbanca a fost prima bancă care a adoptat și implementat conceptul de „ghișeu universal”, a lansat un serviciu de suport clienți 24/24 și a inaugurat primul Centru Ipotecar din Moldova. 

În cei 30 de ani de prezență pe piața bancară din Moldova, Mobiasbanca a devenit lider în creditarea persoanelor fizice, un susținător al antreprenorilor și consilierul financiar al celor mai mari companii multinaționale, totodată, fiind un partener de încredere al Instituțiilor Financiare Internaționale. 

Parcursul internațional este consolidat de noul acționar majoritar, OTP Bank Plc., Ungaria. Apartenența la grupul European din anul 2019, facilitează replicarea experienței și a know-how-ului pe piața locală, dezvoltarea noilor produse, concentrarea eforturilor și investițiilor în digitalizarea serviciilor. 

Responsabilitatea față de comunitate, cu implicarea activă a echipei în activități de voluntariat, este un credo reprezentativ al Mobiasbanca 

Banca este un partener de încredere pe parcursul mai multor ani al Muzeului Național de Artă și Filarmonicii Naționale “Serghei Lunchevici”, este un susținător fidel al Hospices of Hope Moldova, asociație care sprijină dezvoltarea serviciilor de îngrijire paleativă în regiuni și al Asociației ”Special Olympics”, care are drept scop incluziunea prin sport al copiilor cu dificiențe intelectuale. Mobiasbanca a patronat echipa națională de rugby și a contribuit la dezvoltarea acestui sport în Moldova și  a sponsorizat îmbunătățirea condițiilor de tratament în instituțiile medicale pentru copii, iar mai nou, este fondatorul Fundației pentru educație financiară ”OK”. 

Istoria de succes continuă

Expertiza acumulată timp de 30 de ani pe piața bancară, conjugată cu o strategie de business direcționată spre generarea de valoare pentru clienți, acționari și angajații săi   -  ne face încrezători în consolidarea poziției băncii pe piața financiară din Moldova.  Susținută de un acționar european stabil și puternic, Mobiasbanca – OTP Group va continua să scrie istorie în domeniul financiar - bancar din Republica Moldova. Oportunitati