O companie avia din Moldova își mărește flota cu un avion Airbus

shadow
Joi, 25.06.2020 09:14   637
HiSky SRL anunță achiziția de la Air Lease Corporation în regim dry-lease a unei noi aeronave, a doua la număr în flota companiei. Avionul de model A319-131 a fost asamblat în 2004 și urmează să aterizeze la Chișinău în luna septembrie.

„O nouă aeronavă înseamnă o flotă mai puternică și - respectiv - un număr mai mare de zboruri. Asta înseamnă că, în curând, vom putea anunța lansarea unor curse noi și sunt convins că pasagerii vor primi aceste vești cu mare bucurie”, declară Iulian Scorpan, director general HiSky.

La rândul lor, cei de la Air Lease Corporation speră că buna relație cu HiSky se va materializa cu mai multe astfel de achiziții.

”Ne-a impresionat planul de afaceri care stă la baza acestei noi linii aeriene din Moldova și suntem onorați de faptul că anume noi le furnizăm primele aeronave - A319 și A320, astfel încât să își poată lansa compania aeriană în această vară.

Advertisement

Așteptăm cu nerăbdare să ne extindem parteneriatul în următorii ani”, afirmă David Beker, vice-president and Head of Aircraft Sales & Trading at Air Lease Corporation.

Amintim că primul contract dintre HiSky și Air Lease Corporation a fost semnat acum două săptămâni și presupune achiziția în regim dry lease a unui avion Airbus A320 asamblat în anul 2010. Aeronava (cu număr de înregistrare MSN 4493), va fi cea mai nouă unitate de transport aerian utilizată de către operatorii din Republica Moldova.

Astfel HiSky devine operatorul cu cea mai tânără flotă din Moldova, vârsta media a aeronavelor fiind de numai 12,5 ani.

Menționăm că HiSky s-a lansat pe piață la începutul acestui an dar nu a efectuat niciun zbor. Lansarea zborurilor este preconizată începând cu 1 iulie 2020, în parteneriat cu operatorul aerian român Cobrex Trans, care a primit de la Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova autorizație de zbor de pe Aeroportul Internațional Chișinău. 

Compania pune la dispoziția pasagerilor bilete către șase destinații din Europa – Londra (Marea Britanie), Dublin (Irlanda), Lisabona (Portugalia), Paris (Franța), Bologna (Italia) și Dusseldorf (Germania). .Oportunitati