Platon despre cine este arhitectul furtului miliardului și de unde are bani Plahotniuc

shadow
Marţi, 16.06.2020 08:33   3515
Într-un interviu dat postului TV8, primul dat după ce a fost a fost eliberat din detenție, Veaceslav Platon a declarat că deține mai multe probe privind implicarea mai multor politicieni, inclusiv actuali deputați, în furtul miliardului.

UPDATE 11.30: Platon a spus că în perioada de aproape 4 ani de închisoare a avut timp pentru a analiza și pregăti materiale care pot servi drept dovezi pe care le va prezenta la Procuratură. „Lucruri pe care ei nu le cunosc”.

Printre cei enumerați de el se numără deputatul Partidului Șor Denis Ulanov, fostul premier Iurie Leancă și liderul Pro Moldova Andrian Candu. 

Candu, arhitectul furtului miliardului?

„Candu este arhitectul furtului miliardului. O să prezint dovezi că el nemijlocit a construit totul, el dădea indicații, el răspundea ca Banca Națională să dea acești bani. Vor fi documente, complici”, a declarat Veaceslav Platon în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Fostul președinte al Parlamentului a declarat ulterior că Platon a fost eliberat din închisoare printr-o înțelegere cu președintele țării, Igor Dodon. Potrivit acestuia, scopul său este să lovească în partidele de opoziția parlamentară, ca să le slăbească.

Întrebat cine mai face parte din gruparea responsabilă de furtul miliardului, pe care spune că vrea să o destructureze, Platon a menționat la TV8: „Ulanov, Leancă și încă câteva figuri pe care nu vreau să le numesc, ca să nu fugă din țară. Ulanov avea rol organizațional. El peste tot fugea cu documentele, lucra cu martorii, conducea cu firme, primea bani. Un rol foarte activ. El, sub pretextul activității avocaționale, era participant activ al acestei bande”.

În replică, Denis Ulanov a declarat în cadrul unui briefing că nu îl cunoaște pe Veaceslav Platon, iar acuzațiile lansate în adresa sa ar putea o fi răzbunare pentru că, acum câțiva ani, a refuzat să facă parte din echipa de avocați a omului de afaceri.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările   Corupția  

Advertisement

Oportunitati