Retrospectiva economică Mold-Street.com pentru perioada 7 – 13 iunie 2020

shadow
Duminică, 14.06.2020 06:30   315
• Afacerile din Rusia ale fratelui președintelui Dodon. • Ce privilegii au angajații BNM și de ce este revoltat premierul Chicu? • Cum se explică oscilațiile semnificative ale cursului leului pe timp de coronacriză. • [VIDEO] De ce fug agricultorii de asigurări?

Trei companii din Rusia, la care este asociat Alexandru Dodon, fratele președintelui Republicii Moldova, au înregistrat pierderi de circa 45 de milioane ruble rusești. Afacerile din Rusia ale fratelui președintelui Dodon.

***

Premierul Ion Chicu anunță că Guvernul va elimina privilegiile de care se bucură funcționarii Băncii Naționale a Moldovei, iar „poporul nu va mai plăti avocați pentru cei care au fost implicați în furtul miliardului”. Ce privilegii au angajații BNM și de ce este revoltat premierul Chicu?

***

Evoluția fenomenelor sociale și economice ca impact al răspândirii coronavirusului nu a avut cum să nu își găsească reflecție și în evoluția cursului de schimb al monedei naționale. Cum se explică oscilațiile semnificative ale cursului leului pe timp de coronacriză.

***

Prețurile apartamentelor în municipiul Chișinău au scăzut în luna mai.

Advertisement

Prețul apartamentelor a scăzut la cel mai mic nivel din ultimii ani.

***

În ultimii ani s-au produs schimbări majore în sistemul termoenergetic din Chișinău, în special ca urmare a reformelor și investițiilor din domeniu. Centralele termice individuale nu pot fi o soluție la nivelul întregului oraș.

***

Investițiile în agricultură se ridică la milioane lei, dar recolta se poate pierde într-o zi din cauza secetei, înghețurilor, inundațiilor sau grindinei. [VIDEO] De ce fug agricultorii de asigurări?

***

Avia Invest SRL a publicat dovada acceptării de către reprezentanții statului a lucrărilor date în exploatare. Agenția Proprietății Publice a acceptat investiții de 47,7 milioane euro în Aeroportul Internațional Chișinău?

***

Procuratura Generală acuză judecătorii că amână intenționat o decizie de arest a lui Plahotniuc.

***
Teme:

Oportunitati