Retrospectiva economică Mold-Street.com pentru perioada 31 mai – 6 iunie 2020

shadow
Sâmbătă, 06.06.2020 11:28   304
Ce venituri a ratat bugetul ca urmare a pandemiei • Principala bancă din România amenințată cu exproprierea? • Dosar penal și sechestru pe procesul de vânzare a acțiunilor Fincombank deținute anterior de Voronin?

Cea mai mare instituție financiară din România ar putea rămâne fără pachetul majoritar de acțiuni la Victoriabank. Principala bancă din România amenințată cu exproprierea?

***

De la începutul anului Moldova a ratat granturi de 100 milioane euro. Ce venituri a ratat bugetul ca urmare a pandemiei 

***

Un birou de avocați din Ucraina cere, în numele unui fost acționar la Moldindconbank, Guvernului Republicii Moldova achitarea unor compensații. Cine pretinde despăgubiri de circa 360 milioane de lei de la Republica Moldova?

***

De aproape 3 luni este stopat procesul de vânzare pe piața reglementată a unui pachet de 27,43% de acțiuni ale Fincombank.

Advertisement

Dosar penal și sechestru pe procesul de vânzare a acțiunilor Fincombank deținute anterior de Voronin.

***

Un afacerist moldovean, un ucrainean și un francez au orchestrat una dintre cele mai importante privatizări, făcută pe ultima sută de metri de fosta guvernare democrată, potrivit unei anchete RISE Moldova.

***

Vicepreședintele Comisiei de sănătate a Camerei Deputaților din România a declarat că măști și echipamente de proastă calitate ar fi fost donate Republicii Moldova. Scandal în România legat de calitatea echipamentelor donate Republicii Moldova.

***

Curtea Supremă de Justiție a publicat hotărârea din 7 mai 2020, prin care a respins recursul avocaților omului de afaceri Veaceslav Platon. CSJ: Veaceslav Platon a fost gestionarul și beneficiarul Zenit ManagementOportunitati