Cine pretinde despăgubiri de circa 360 milioane de lei de la Republica Moldova

shadow
Miercuri, 03.06.2020 06:39   1558
Un birou de avocați din Ucraina cere, în numele unui fost acționar la Moldindconbank, achitarea în decurs de trei zile de către Guvernul Republicii Moldova a unor compensații de circa 360 de milioane de lei, echivalentul a peste 20 de milioane de dolari.

UPDATE 14.00 Potrivit unei cereri înaintate de avocații de la firma Vyacheslav Lych & Partners din Ucraina, care reprezintă interesele omului de afaceri Igor Ciuico (Chuyko), "datoria s-a format ca urmare a încălcările comise de autoritățile Republicii Moldova în procesul de anulare a acțiunilor deținute la Moldova Agroindbank și Moldindconbank".

Din document rezultă că Igor Ciuico (a figurat ca acționar direct la Moldindconbank din anul 2010 până în 2018, cu o cotă de 4,25%) ar urma să primescă despăgubiri de circa 204 milioane lei, ca urmare a vânzării de către stat a acțiunilor noi emise de la Moldova-Agroindbank și circa 155 milioane lei ca urmare a vânzării acțiunilor noi emise de la Moldindconbank.

Avocatul amenință că în cazul neplății în termen de 3 zile de la primirea de către autorități a acestei pretenții, Igor Ciuico își rezervă dreptul de a se adresa într-un arbitraj internațional, fără careva cereri prealabile.

Totodată, avocatul ucrainean susține că în acest caz valoarea pretențiilor se poate urca la circa 250 de milioane de dolari în schimbul unor acțiuni pe care le-au deținut anterior, la Moldova-Agroindbank și Moldindconbank, alți acționari.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Litigii comerciale   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati