Retrospectiva economică Mold-Street.com pentru perioada 24 – 30 mai 2020

shadow
Duminică, 31.05.2020 09:18   330
• Au pus sechestru pe bunuri infracționale de 2,6 miliarde lei, dar au încasat de 172 de ori mai puțin. • [VIDEO] Microfinanțarea pe timp de pandemie. • Evacuare selectivă a gheretelor. • Covid-19: ghidul de siguranță de la un biolog american.

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale din cadrul CNA a raportat o cifră record de bunuri și active indisponibilizate, ca urmare a investigațiilor financiare paralele întreprinse. Au pus sechestru pe bunuri infracționale de 2,6 miliarde lei, dar au încasat de 172 de ori mai puțin.

***

Peste 50 de mii de clienți ai companiilor de microfinanțare și-au renegociat contractele, după declanșarea coronacrizei. [VIDEO] Microfinanțarea pe timp de pandemie.

***

Prețul spot la gazele naturale pe piața europeană a ajuns la doar 34-45 de dolari pentru o mie de metri cubi. Prețul gazelor în Europa a ajuns de trei ori mai mic decât cel plătit de Moldova.

Prețul de achiziție a gazelor naturale pentru Republica Moldova va scădea treptat. Când Moldova va plăti 100 de dolari pentru o mie de metri?

***

Primăria municipiului Chișinău informează periodic despre demolarea și evacuarea unor gherete, pavilioane care ar fi amplasate fără autorizare.

Advertisement

Evacuare selectivă a gheretelor.

***

Concesionara aeroportului Chișinău, compania Avia Invest, a plătit datoriile pe care le avea față de Autoritatea Aeronautică Civilă și bugetul de stat, aproape 30 de milioane de lei. Cine a achitat datoria de milioane a Avia Invest?

Concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău, firma Avia Invest SRL, nu și-a onorat integral obligațiile prevăzute de contract de concesiune. Agenția Proprietății Publice a descoperit abia acum?

***

Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației, un organism oficial al Uniunii Europene a publicat „lista neagră” a aeroporturilor cu transmitere ridicată a coronavirusului. „Lista neagră” a aeroporturilor întocmită de UE.

***

La ce preț a fost vândută Moldcell?

***

10 bunuri imobile ale fostului șef al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, au fost puse astăzi sub sechestru. Vilele din Elveția și Franța rămân libere de sechestru?

***

Bicicliștii și persoanele care aleargă fără mască nu trebuie să fie un motiv de îngrijorare pentru trecători, consideră un biolog american. Este mai important să ne păzim de persoanele care vorbesc cu glas ridicat și stau foarte aproape de interlocutor. Circumstanțele de infectare cu Covid-19 – ghidul de siguranță de la un biolog american.

***
Teme:

Oportunitati