Evacuarea selectivă a gheretelor

shadow
Sâmbătă, 30.05.2020 08:50   464
Primăria municipiului Chișinău informează periodic despre demolarea şi evacuarea unor gherete, pavilioane care ar fi amplasate fără autorizare.

De exemplu miercuri, 28 mai, s-a anunţat despre demolarea pavilionului de flori, compus din 8 gherete de la intersecţia Calea Ieşilor cu str. Gh. Iablocikin din sectorul Buiucani.

Totodată, la începutul săptămânii au fost demolate şi evacuate mai multe gherete din cartierul Râşcani sau de pe strada Testemiteanu din cartierul Centru. Demolarea şi evacuarea, însă, se face deseori selectiv.

De exemplu, pe strada Testemiţeanu din cartierul Centru au fost evacuate un chioşc de ziare, o gheretă ce vindea flori, alta ce vindea pâine şi produse de panificaţie, o gheretă ce comercializa carne şi produse din carne de la Floreni SA şi o gheretă de detergenţi şi produse de îngrijire a reţelei Zoluşca. 

O altă gheretă a reţelei Zoluşca amplasată pe aceeaşi adresă a rămas însă pe loc.

Advertisement

La fel şi alte gherete, inclusiv ce vând legume şi fructe sau lactate.

Încă în martie 2020, compania Floreni, unităţile comerciale ale căreia se pare că sunt evacuate în primul rând de autorităţi, a cerut administraţiei capitalei "respectarea unei politici juste și echitabile în ceea ce privește evacuarea gheretelor de pe străzi".

Anteriror, primarul general, Ion Ceban a solicitat preturilor de sector continuarea acţiunilor de curăţare a oraşului de gherete, panouri publicitare, garaje, șuri şi garduri amplasate ilegal.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, scrie că legea e lege pentru toți și cei care au încălcat-o ani în șir trebuie să se conformeze.Oportunitati