Evacuarea selectivă a gheretelor

shadow
Sâmbătă, 30.05.2020 08:50   633
Primăria municipiului Chișinău informează periodic despre demolarea și evacuarea unor gherete, pavilioane care ar fi amplasate fără autorizare.

De exemplu miercuri, 28 mai, s-a anunțat despre demolarea pavilionului de flori, compus din 8 gherete de la intersecția Calea Ieșilor cu str. Gh. Iablocikin din sectorul Buiucani.

Totodată, la începutul săptămânii au fost demolate și evacuate mai multe gherete din cartierul Râșcani sau de pe strada Testemiteanu din cartierul Centru. Demolarea și evacuarea, însă, se face deseori selectiv.

De exemplu, pe strada Testemițeanu din cartierul Centru au fost evacuate un chioșc de ziare, o gheretă ce vindea flori, alta ce vindea pâine și produse de panificație, o gheretă ce comercializa carne și produse din carne de la Floreni SA și o gheretă de detergenți și produse de îngrijire a rețelei Zolușca. 

O altă gheretă a rețelei Zolușca amplasată pe aceeași adresă a rămas însă pe loc.

Advertisement

La fel și alte gherete, inclusiv ce vând legume și fructe sau lactate.

Încă în martie 2020, compania Floreni, unitățile comerciale ale căreia se pare că sunt evacuate în primul rând de autorități, a cerut administrației capitalei "respectarea unei politici juste și echitabile în ceea ce privește evacuarea gheretelor de pe străzi".

Anteriror, primarul general, Ion Ceban a solicitat preturilor de sector continuarea acțiunilor de curățare a orașului de gherete, panouri publicitare, garaje, șuri și garduri amplasate ilegal.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, scrie că legea e lege pentru toți și cei care au încălcat-o ani în șir trebuie să se conformeze.Oportunitati