Cine este candidatul pentru funcția de viceguvernator al Băncii Naționale

shadow
Vineri, 29.05.2020 11:18   5200
Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a propus Parlamentului candidatura lui Alexandru Savva pentru funcția de viceguvernator, în locul devenit vacant după anunțarea demisiei Cristinei Harea.

Potrivit BNM, la selectarea acestuia s-a ținut cont de criteriile stabilite în Legea cu privire la BNM: integritate profesională, o bună reputație, experiență bogată în domeniul financiar etc.

„Este prioritar ca în această funcție să vină un profesionist, un om care să respecte și să promoveze valorile băncii centrale, să fie o persoană integră, fără afiliere politică. Or Alexandru Savva corespunde în totalitate acestor criterii, participând în ultimii ani la modernizarea pieței financiare din Republica Moldova. Sper că deputații vor susține această candidatură, deoarece este important ca BNM să rămână o instituție independentă și să continue reformele”, afirmă șeful băncii centrale.

Anunțul BNM vine la câteva zile după ce Cristina Harea a depus cererea de demisie din funcția de viceguvernator al Băncii Naționale. 

Menționăm că în iulie 2020 expiră și mandatul a altor doi viceguvernatori, 

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 38%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Proprietari și manageri   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati